روش‌های چاپ دیجیتال

انواع روش های چاپ دیجیتال چه می‌باشند ؟ آشنایی با روشهای مدرن چاپ

فهرست مطالب

 چاپ دیجیتال چیست ؟

روش چاپ دیجیتال یکی از روش‌های سریع و پر کاربرد است که این نوع چاپ دارای انواع مختلفی است. چاپ دیجیتال در واقع قسمت کوچکی از دنیای دیجیتال می‌باشد که بر اساس ارتباط داشتن سیستم کامپیوتر با دستگاه‌های چاپ، برای خواندن تصاویر دیجیتال و تبدیل کردن آن‌ها به نسخه چاپی کار می‌کند. در این مطلب قصد داریم انواع مختلف روش‌های چاپ دیجیتال را برای شما توضیح دهیم.

 چاپ دیجیتال چیست ؟

معرفی انواع روش‌های چاپ دیجیتال

انواع مختلف روش‌های چاپ دیجیتال بر اساس فناوری دیجیتال و نوع مورد استفاده در آن‌ها، به دسته‌های اصلی زیر تقسیم می‌شوند:

  • روش چاپ جوهرافشان
  • روش چاپ الکترو فتوگرافی
  • روش چاپ مرکبی
  • روش چاپ تونری
  • روش چاپ پرتوی یا نوری
  • روش حرارتی
  • روش مارکرهای لیزری
  • روش تصعید رنگ
  • روش چاپ Direct Imaging

روش چاپ جوهر افشان

روش چاپ جوهرافشان از باکیفیت‌ترین روش‌های چاپ دیجیتال می‌باشد. در این روش سیستم جوهرافشان اطلاعات دیجیتال را به وسیله‌ی مرکب‌های مایع به صورت مستقیم بر روی کاغذ می‌نشاند، اما به دلیل اینکه سرعت چاپ در این روش پایین و کم است، قابلیت استفاده از آن در تیراژهای بالا امکان‌پذیر نیست.
به علت اینکه در چاپگرهای جوهر افشان از جوهر واقعی استفاده می‌شود، بنابراین می‌توانید عکس‌های رنگی با کیفیت بالا، مناسب و زنده داشته باشید. تنها عیب و ایرادی که در این روش وجود دارد این است که چاپگرهای جوهر افشان به علت “ماهیت سیستم چاپ جوهر افشان” سرعتی مانند چاپگرهای لیزری ندارند.

مطلب پیشنهادی : تفاوت چاپ افست و چاپ دیجیتال چیست

روش چاپ الکترو فتوگرافی

روش چاپ الکترو فتوگرافی به دو نوع، مرکب جامد پودری( تونری ) و مرکب مایع( دیجیتال ) دسته بندی می‌شود.

روش چاپ تونری

اساس کار این چاپ به روش باردار کردن درام چرخشی به وسیله شعاع نور لیزر است. ایجاد تصویر به وسیله‌ی مرکب‌های جامد پودری به اسم تونر که امکان باردار شدن را دارند و ذوب شدن این تونرها بر روی سطح کاغذ انجام می‌گیرد.

چاپ فوم برد چیست؟
ادامه مطلب

روش چاپ مرکبی

در این روش چاپی به‌جای استفاده کردن از پودر رنگ یا تونر از مرکب‌های رنگی استفاده می‌کنند و این روش برای چاپ کارهای پر تیراژ گزینه مناسبی است. این نوع چاپ خروجی با کیفیتی دارد ولی به علت اینکه دارای تکنولوژی بسیار پیچیده‌ای است، به اندازه روش چاپ تونری گسترده نمی‌باشد.

روش چاپ نوری یا پرتوی

چاپ نوری یکی از روش‌های چاپ دیجیتال پر کاربرد دیگر می‌باشد. در این روش چاپی، تصویر مورد نظر با وسیله تابش پرتوهای نور روی کاغذ خاصی که حساس به نور هست (شبیه کاغذ عکاسی) تشکیل می‌شود و پس از اینکه تصویر ظاهر می‌شود تثبیت خواهد شد.
دستگاه‌هایی که در این روش چاپی استفاده می‌شوند Photo Lab نام دارند که از این دستگاه‌ها در لابراتورهای عکاسی استفاده می‌کنند و کیفیت چاپ بالایی دارند.
دو مرحله بودن چاپ و ظهور یکی از معایب این دستگاه‌ها است که در دستگاه‌های جدید امروزی به شکل اتوماتیک این کار در داخل دستگاه انجام گرفته می‌شود. در روش چاپ نوری باید مثل روش‌های چاپ عکس با توجه به مصرف، مواد ظهور تمدید شود.

چاپ دیجیتالی

روش چاپ حرارتی

در این روش چاپ از کاغذ مخصوص حساس به حرارت استفاده می‌شود، حرارت ایجاد شده توسط لیزر بر روی سطح کاغذ حساس، رنگ و تصویر را به وجود می‌آورد. استفاده از روش چاپ حرارتی در دستگاه‌های تک رنگ کوچک مرسوم بوده است که رایج‌ترین آن‌ها دستگاه‌های فکس می‌باشد. البته استفاده عمومی از این روش چاپ به علت جایگزینی روش‌های جدیدتر، روز به روز در حال کاهش است.

روش مارکرهای لیزری

دستگاه‌های مارکر لیزری در صنایع تولیدی کالاهای مختلف، کاربرد بسیاری دارند. این دستگاه‌‌‌ها برای درج کردن اطلاعات بر روی خط تولید محصولات، بسیار مورد استفاده می‌باشند و به همین علت روز به روز از آن‌ها در صنایع، بیشتر استفاده می‌شود. در چاپگرهای لیزری از لیزر برای منتقل کردن تصویر دیجیتال به سطوح استفاده می‌شود. لیزر در زمان فرآیند چاپ برای تشکیل الکتریسیته ساکن به سمت جلو و عقب حرکت می‌کند و تونر گرم شده را بر روی سطح آزاد می‌کند.
در دستگاه‌های مارکر لیزری اشعه‌ی لیزر با سوزاندن و گرما، بر روی سطح مورد نظر تصویر را ایجاد می‌کند. این دستگاه‌ها سرعت خوب و مناسبی دارند اما هزینه سرمایه‌گذاری اولیه آن‌ها بالا است. سرعت پرینترهای لیزری از پرینترهای جوهر افشان بسیار بیشتر است، بنابراین می‌توانید برای چاپ کردن حجم زیادی از اسناد مانند کتاب‌هایی که صفحات زیادی دارند از این روش چاپ استفاده کنید.
البته پرینترهای لیزری معمولا توانایی چاپ تصاویر رنگی با کیفیت خوب مثل پرینترهای جوهر افشان را ندارند و این  یکی از نکات منفی و عیب این روش چاپ می‌باشد.

آشنایی با مش و نحوه چاپ مش به صورت کامل
ادامه مطلب

مطلب پیشنهادی : چاپ یووی dtf

روش تصعید رنگ

روش چاپ تصعید رنگ زیر مجموعه چاپ حرارتی است که سرعت و کیفیت مناسبی دارد. در این روش مواد رنگی روی سلفون‌هایی قرار می‌گیرد که اشعه‌های گوناگونی مانند لیزر یا ماتریس‌های حرارتی، رنگ را بر روی نوار سلفون بخار کرده و سپس روی کاغذ ثبت خواهد کرد.
کیفیت چاپ در این دستگاه‌ها به اندازه‌ای است که باعث رواج یافتن آن در عکاسی شده است. در این روش، ابعاد چاپی معمولا کوچک می‌باشد و هزینه‌ی دستگاه‌های آن هم زیاد گران نیست و همچنین بر روی کاغذهای متنوع امکان چاپ وجود دارد که در گذشته از این روش برای چاپ بنر تبلیغاتی استفاده می‌شد، ولی هزینه چاپ در این نوع روش بالا است.

روش چاپ Direct Imaging

این نوع چاپ در حقیقت همان چاپ افست می‌باشند که سیستم تهیه پلیت در داخل آن‌ها قرار دارد. فرآیند چاپ در این دستگاه‌ها به شکل خودکار انجام و فقط به وسیله کامپیوتر هدایت می‌شود. اطلاعات ورودی به چاپگر به شکل فایل کامپیوتری می‌باشد، به علت وجود داشتن همین واسطه تصویری، استفاده کردن از این روش برای چاپ‌هایی که تیراژ کم دارند به صرفه نمی‌باشد و برای چاپ تک برگ (برخلاف دیگر روش‌های چاپ دیجیتال) کاملا غیر اقتصادی هست.
سخن پایانی چاپ دیجتال

سخن پایانی

در این مقاله انواع روش های چاپ دیجیتال  را بررسی کردیم که هر کدام از این موارد دارای مزایا، معایب و کارکرد خاص خود هستند. آنچه که تصمیم گیری برای انتخاب روش مناسب و درست چاپ را راحت‌تر می‌کند، این است که کارکرد هر کدام از آن‌ها را بدانیم و متناسب با نیاز خود آن را انتخاب کنیم.
چاپ دیجیتال خیلی سریع در حال پیشرفت است. به علت کاربرد، کیفیت و سرعت این چاپ احتمالا فناوری‌های چاپی که قدیمی‌تر هستند در آینده نزدیک از رده خارج می‌شوند. چاپ دیجیتال در هر صفحه از روش‌های معمولی گران‌تر است، اما با این حال هزینه ساخت صفحات چاپ حذف خواهد شد و هزینه کلی را کم می‌کند.
با بهره گیری به شکل کامل از ویژگی‌های چاپ دیجیتال، می‌توانید کالاها و محصولات بازاریابی با کیفیت تولید کنید و همزمان اعتبار شرکت خود را با فناوری پیشرفته و به روز چاپ دیجیتال حفظ نمایید.

غرفه نمایشگاهی چیست؟ آشنایی با انواع غرفه ها و مزایای آن
ادامه مطلب

منبع: https://javidchap.com/

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up